Інститут модернізації змісту освіти

logo 15

Календар свят і подій.

min osvity.jpg

moz

departament

osvita2

Державна служба якості освіти України

A2zFq

obkladinka 01.07

image 01 08 23

01.09.23

2-768x532

10.2023

1200px-Logo of the State Service of Ukraine on Labor.svg

Ви знаходитесь:

ДЗВОНИ ЧОРНОБИЛЯ

Microsoft-Offi

Напередодні Міжнародного дня пам’яті про Чорнобильську катастрофу здобувачі освіти Лубенського медичного фахового коледжу під керівництвом Світлани Гвоздьової провели зустріч з членами організації ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля» Віктором Глуховцовим та Тетяною Дем’янчук.

Присутні з цікавістю слухали хвилюючу розповідь ліквідатора аварії Віктора Глуховцова, який ціною власного життя і здоров’я захистив державу від найбільшої техногенної катастрофи та про відлуння тих років, яке відчувають і сьогодні усі, хто побував у зоні відчуження.

Також здобувачі освіти переглянули газети, літературу того часу про аварію на ЧАЕС та особисті фотографії Віктора Глуховцова 1986 року.

Заступник голови ЛМГОІ «Ветерани Чорнобиля» Тетяна Дем’янчук, як переселенка, також розповіла про деякі пам’ятні події, що сталися після Чорнобильської катастрофи, розповіла присутнім, що саме Лубни вважаються «столицею ліквідаторів», адже у 1986 році три тисячі саме лубенців гідно виконали свій громадянський обов’язок.

Зустріч пройшла у невимушеній, доброзичливій атмосфері. Не завадила і повітряна тривога, бо всі знаходилися в укритті.

Віктор Глуховцов відповідав на численні запитання, що задавали присутні про катастрофу на Чорнобильській АЕС та її наслідки.