Інститут модернізації змісту освіти

logo 15

Календар свят і подій.

min osvity.jpg

moz

departament

osvita2

Державна служба якості освіти України

A2zFq

obkladinka 01.07

image 01 08 23

01.09.23

2-768x532

10.2023

1200px-Logo of the State Service of Ukraine on Labor.svg

Ви знаходитесь:

Арт-терапія як засіб зцілення

2024-04-25 11-57-58-968"Нерідко руки самі знають, як вирішити головоломку,

яку марно намагався вирішити інтелект"

 Карл Густав Юнг

Щороку 23 квітня своє професійне свято відзначають послідовники Фрейда, Юнга і Карнегі — українські психологи. Всеукраїнський день психолога почали відзначати з 2004 року. B рамках цієї події, під гаслом «Психологія для кожного» на чолі з викладачем основ загальної та медичної психології, медичної етики та деонтології Наталією Білаш проведено засідання гуртка.

24 квітня здобувачі освіти Лубенського медичного фахового коледжу ознайомилися та спробували деякі з арт-терапевтичних технік.

Метод арт-терапії (лікування мистецтвом) часто застосовують на практиці. Це так звані візуальні види мистецтва (живопис, малюнок, ліплення, грим, боді-арт, мозаїки, різні інсталяції з предметів, колажі, ляльки та ін.). Це усе, що можна побачити. Арт-терапія як метод апелює до внутрішніх сил людини, до її творчих можливостей. Вона пов’язана з розкриттям творчих здібностей, сутнісного потенціалу людини, мобілізацією внутрішніх механізмів саморегуляції і зцілення. Цей вид терапії не має обмежень у використанні, тому що кожна людина може брати участь в арт-терапевтичній роботі. Арт-терапія не вимагає здібностей до образотворчого мистецтва чи художніх навичок. Метод дає високий позитивний заряд, формує активну життєву позицію, впевненість у своїх силах.

Перевагами арт-терапії, окрім відсутності протипоказань, є відносна простота в застосуванні, багатство матеріалів, можливість використання в поєднанні з будь-якими іншими психотерапевтичними методами і медичними засобами.